- AUTOPIESA24 -

Tutorial Hidrotransfer

Ce este imprimarea prin hidrotransfer?

Imprimarea prin hidrotransfer, permite aplicarea modelelor și desenelor pe orice obiect, teoretic de orice forma. Orice obiect care poate ține un strat de bază (grund) și poate fi scufundat în siguranță în apă. Suprafețe precum trimuri de bord, piese auto, elemente de caroserie auto, moto, atv, echipamente de vânătoare, articole de camuflaj și multe altele, pot fi personalizate cu acest proces. Acesta este același proces folosit de marii producători pentru a-și decora produsele. Pur și simplu curățați obiectul, slefuiti și aplicați un strat de bază (grund). După aceea, scufundați-l intr-un bazin sau recipient cu apa, pe suprafata caruia ati pus folia cu modelul ales, clătiți, dupa care uscați piesa. La final se aplica un strat de lac pentru protectie.

 

Procesul de hidrotransfer este ușor de învățat, iar rezultatele sunt remarcabile. Iată cum funcționează:

1. Alegerea foliei

Alegeți un model de folie din oferta noastră, care se potriveste cu imprimarea care doriti sa o faceti. Avem folii cu imagini legate de vânătoare, camuflaj, automobile, imprimări animale, metal, piatră și multe alte modele.

2. Stratul de baza (grundul)

Pentru ca folia sa adere de obiectul dorit, trebuie aplicat un strat de baza (grund). Modelele din lemn arată de multe ori mai bine cu un strat de bază maro sau cafeniu; pentru imprimeurile metalice e de preferat o culoare argintie sau gri. Oferim o gamă largă de culori de vopsele, formulate special pentru imprimarea hidrografica. Fiecare model va apărea radical diferit în funcție de culoarea stratului de bază aplicat.

3. Pregatirea si asezarea foliei pe apa

In primu rand se verifica care parte a foliei se aseaza spre apa. Metoda de aflare este simpla: se umezesc doua degete si se prinde folia intre cele doua degete umezite. Partea care se lipeste de degetul umezit se aseaza spre apa.
Folia se plaseaza cu atenție pe suprafața apei de 28-32 grade Celsius în rezervorul de scufundare, fara sa se formeze bule de aer intre folie si apa. Filmul este solubil în apă și se dizolvă in aprox 90 de secunde, lăsând doar modelul plutind pe apă. Tensiunea superficială va permite modelului să se curbeze în jurul oricărei suprafețe.

4. Activarea

Folia plutitoare este pulverizată cu un activator special care dizolvă componentele în culorile modelului fără a afecta structura și aspectul acestuia. Atentie la pulverizare, activatorul sa ajunga peste tot, in mod uniform.

5. Transferul

Obiectul este scufundat în apă prin stratul plutitor al foliei, cu viteza constanta, tinandu-l inclinat. Presiunea apei va face ca modelul să se netezească uniform în jurul obiectului în toate locurile și să adere la acesta. Dupa scufundare, cu obiectul inca sub apa, se elimina resturile de folie pentru ca atunci cand se scoate obiectul de sub apa, modelul depus sa nu se contamineze. Rezultatul final este acoperirea completa al obiectului cu modelul ales de dvs.

6. Spalarea si uscarea

Părțile imprimate se clatesc sub apa curgatoare pentru a îndepărta orice reziduu al foliei de hidrotransfer (acest proces poate dura pana la 5 minute, se clateste pana suprafata infoliata nu mai este alunecoasa dupa care se lasă să se usuce bine

7. Acoperirea cu lac

După o inspecție atentă si controlului calității, obiectele tipărite prin hidrotransfer, pot fi acoperite cu unul sau mai multe straturi de lac special pentru a proteja suprafața și pentru a oferi un aspect strălucitor. De asemenea exista si lac mat pentru un aspect mai special.

WEST INTELLIGENT SERVICES SRL

CIF: RO43539980 – J05/54/2021

Despre noi

ANPC și SOL

Telefon: +40 745 568 713

Email: office@autopiesa24.ro

Adresa: B-DUL DACIA NR. 53, BL. AN49, AP. 23, ORADEA, JUD. BIHOR